Uskonto ja väkivalta

Sosiologian dosentti Tiina Arppe on pohtinut väkivaltaa sosiologian isän Émile Durkheimin uskontokäsityksiä ja ranskalaista aatehistoriaa vasten.

Ranskassa uskonnon ja väkivallan suhteen tarkastelu alkaa jo 1800-luvulla sosiologiatieteen noususta.

Ovatko uskonnot ja siten myös ihmisyhteisöt pohjimmiltaan väkivaltaisia vai antaako uskonto vain tekosyyn tehdä veritekoja vallan saamiseksi? Onko moneen uskontoon liittyvä uhriajattelu myös nykyisen väkivallan taustalla?

Tasapainoilu yhteisöllisyyden ja yksilöllisyyden välillä ei ole tarjonnut riittäviä välineitä väkivallan suitsemiseksi, ja medioiden rooli hämmentää asiaa entisestään. Linkki ohjelmaan tässä.

1 comment

  1. Niin, kyllä tuhoava käyttäytyminen on uskonnollinen asia aivan selkeästi. Ihmetellä vain täytyy sosiologeista ÄÄLIÖIsimpiä, miksi ne tätä asiaa ihmettelee vai ovatko tosiaan ÄÄLIÖn tyhmiä. Uskonto kun on poliittisuutta teologista oppia opetettua, psykologian alueella sanottuna puhdasta aivo pesua, suggestiota, ja siten ihmiset heiluvat enemmän tai vähemmän kommunismi fasismi laumassa populaatiota muodostaen populismissa seka sopulismina sopeutuneet sopuli laumana syöksyyn vaikka tuhon mereen kuten nyt maailma sopuli laumana globalisaatiossa gÜber hübridi virtuaali robotismi kone ohjauksessa ohjautuneena….
    ÄÄLIÖT sosiologit kommunismi fasismin oppilasryhmiä sen kuin lässyttää detaili tasolla tuhoavaa kommunismi fasismi satu historiaa Suuresta Aleksanterirista alkaen, Alkion Santerista?????

Kommentoi, ole hyvä