Trump, Putin, Merkel ja Suomi

Presidentti Donald Trumpin politiikan perusteet ovat herättäneet kysymyksiä paitsi Yhdysvalloissa, myös oikeastaan koko maailmanjärjestyksessä, joka vallitsi lännessä toisen maailmansodan jälkeen, sanoo pitkän linjan diplomaatti Jaakko Iloniemi.

Yhdysvaltain hallintojärjestelmä antaa presidentille laajat valtuudet, mutta vahva oikeuslaitos ja toisaalta kenraalikunta saattavat pitää Trumpin linjan maltillisempana.

Ilmassa on kuitenkin valtavasti epätietoisuuksia taloudellisesta protektionismista Naton rooliin. Tämä kaikki heijastuu niin Trumpin Yhdysvaltoihin, Putinin Venäjään kuin Merkelin Saksaan. Henkilökemiatkaan eivät ole niin kohdallaan.

Ohjelmassa pohditaan maailmanpolitiikan viime aikojen suuria murroksia. Kuinka Donald Trumpin vaalivoitto, Putinin sotaisa ulkopolitiikka ja Saksan tietty haluttomuus käyttää voimaansa sulautuvat yhteen? Linkki ohjelmaan tässä.

Kommentoi, ole hyvä