Matka perussuomalaisuuden ytimeen (Yle Radio 1)

Suomen Kuvalehden politiikan toimittaja Leena Sharma on kiertänyt vuoden perussuomalaisten tilaisuuksissa ja kokouksissa. Näistä kohtaamisista on syntynyt kirja ”Ne – kohtaamisia perus-Suomessa”. Sharma sanoo, että hänen käsityksensä perussuomalaisista muuttui. Samalla hän on saanut liberaalien puolelta arvosteluakin siitä, että on yrittänyt ymmärtää perussuomalaisten näkökantoja. 
Sosiaalinen media on onnistunut ruokkimaan kahtiajakoa suomalaisessa yhteiskunnassa. Kyse on ainakin osin siitä, että nykykeskustelu ei edusta klassisen politiikan teoriaa keskustelusta ja vastustajan kunnioituksesta. On tuskin liiottelua sanoa, että nyt kaiverrutaan poteroihin, ja vastustajan kunnioitus on olematonta.

Arvoliberaalit – joihin luen sekä Leenan että itseni – ovat välillä taipuvaisia ylimielisyyteen, eikä tämä mitenkään edesauta poliittista debattia. Joillekin liberaaleille perussuomalaiset tuntuvat edustavan jonkinlaista Syvä joki -elokuvan mielenmaisemaa. Siksi kyse on myös tarvittavasta liberaalista itsekritiikistä. Linkki ohjelmaan tässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.