Ei puolueella voi olla ”pientä natsiongelmaa” (Blogi)

En väitä perussuomalaisia natseiksi, ei mitään sinne päinkään. Mutta tuolla ulkona on ihan oikeita natseja. Nyt, kun heillä on puhekanava, he alkavat antaa ääniä perussuomalaisille. Enemmän tai vähemmän ääniä, saa nähdä, mutta nyt tilanne alkaa hiljaa hahmottua.

Jokaisen puolueen täytyy ymmärtää, että tässä nyt mobilisoidaan äärioikeistoa. Jokainen päivä, kun Immonen on perussuomalaisten kansanedustaja, se tuo lisää ääniä perussuomalaisille, kaivattin tällaisia ääniä tai ei.
Tämän kannatuksen hiljainen hyväksyminen on moraalitonta ja kyynisen laskelmoivaa – eikä aivan pienillä panoksilla pelaamista.

Tiedän, että Soini on, tai oli, järkevä mies. Olen lukenut hänen kirjojaan ja jutellut henkilökohtaisesti niin kuin varmaan kaikki toimittajat. Hän ilmoitti julkisesti radiossa, että hän pitää hullut pois puolueesta. Nyt kun ”puolue on kasvanut aikuiseksi”, eikä Soini sitä paimenna, hän on kääntänyt kelkkansa täysin, mitä tulee hänen käsitykseensä populistisesta puolueesta. Luuli hallitsevansa homman. Ei kyennyt, ja tähän on nyt vastattava. 

1 comment

  1. Persut eivät ole natseja, tietenkään, vaan ihan peruspopulisteja.
    Immonenkaan tuskin on natsi, ei tosin ehkä mikään ruudinkeksijä.
    Mutta Soinin järkevyydestä en osaa enään olla vakuuttunut, vaikka noin aiemmin ajattelin minäkin. Puhuu plokissaan ”kulttuurimarxismista” ja ”ilmastonmuutosuskovista” (onko Soini kaappidenialisti?) ja kutsuu Syrizaa ”äärivasemmistolaiseksi” puolueeksi. Minusta tämä ei ole järkevää.
    Mutta toki hyvä, että ei fasismin kanssa flirttaile.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.